USKORO NOVI UVOZ!

Acanthurus Blochii

11.990,00 рсд

Ringtail Surgeonfish

Category:

Description

Acanthurus Blochii, poznat i kao Ringtail Surgeonfish, je fascinantna morska riba koja je često prisutna u tropskim vodama Indijskog i Tihog okeana. Ova vrsta, čija latinska oznaka je Acanthurus blochii, izdvaja se svojim šarenim izgledom i zanimljivim ponašanjem u koralnim grebenima.

Ringtail Surgeonfish je prepoznatljiv po svom trouglastom telu i karakterističnom prstenu oko repne peraje. Telo ove ribe je uglavnom svetloplave boje, dok je glava prekrivena kontrastnim šarama i prugama. Ova kombinacija boja čini je atraktivnom ribom za posmatranje. Ringtail Surgeonfish može narasti do veličine od oko 15-20 centimetara, što je čini srednje velikom ribom idealnom za tropske akvarijumske postavke.

Ponašanje u akvarijumu: Ringtail Surgeonfish je po prirodi mirna i druželjubiva riba koja se obično dobro slaže sa drugim ribama u akvarijumu. Njeno ponašanje je često živahno, dok istražuje koralne grebene i ronilačke ambijente. Ova riba je poznata po svojoj sposobnosti čišćenja drugih riba od parazita, što je čini korisnom za održavanje zdravog okruženja u akvarijumu.

Ishrana: Kada je reč o ishrani, Ringtail Surgeonfish je biljojed i preferira ishranu koja se sastoji od algi i drugih morskih biljaka. U akvarijumu, možete je hraniti raznim vrstama algi, uključujući alge nori i spirulinu. Pravilna ishrana će osigurati njeno dobro zdravlje i vitalnost.

Životni vek: Pod odgovarajućim uslovima i pravilnom negom u akvarijumu, Acanthurus blochii može živeti i do 5-7 godina, pružajući vam priliku da uživate u njenom lepom izgledu i ponašanju u vašem tropskom akvarijumu.