Zebrasoma Desjardinii

13.990,00 рсд

Sailfin Tang, Desjardini

Category:

Description

Zebrasoma Desjardinii, poznat i kao Desjardini Sailfin Tang, je fascinantna morska riba koja privlači pažnju ljubitelja akvarijuma širom sveta. Ova riba se odlikuje izuzetno velikim i elegantnim perajima koja se protežu sa obe strane njenog tela poput jedra, dajući joj karakterističan izgled. Njeno telo je prekriveno šarenicom koja kombinuje živopisne nijanse plave i žute boje, dok se na glavi ističu očaravajuće žute pruge. Sailfin Tang može dostići veličinu od oko 25-30 centimetara, što je čini impozantnim dodatkom svakom morskom akvarijumu.

Ponašanje ove ribe u akvarijumu je mirno i socijalno. Obično se dobro slaže sa drugim mirnijim vrstama riba u akvarijumu. Njeno ponašanje je često fascinantno za posmatranje jer se kreće graciozno kroz vodu svojim velikim perajima i voli istraživati svoje okruženje, uključujući penjanje po stenama i kamenju.

Što se tiče ishrane, Sailfin Tang je biljojed i preferira ishranu koja se sastoji od različitih algi i morskih biljaka. Dobar dodatak ishrani su alge nori i prirodne alge koje se mogu naći u akvarijumu. Ova riba će biti zdrava i srećna ako joj pružite raznovrsnu ishranu koja će osigurati da dobija sve potrebne hranljive sastojke.

Kada se pravilno brine o Sailfin Tangu, može živeti i do 10 godina u akvarijumskim uslovima, pružajući vam dugotrajno zadovoljstvo i divljenje njenim lepim karakteristikama.