Black Photon (Captive Bred)

7.490,00 рсд

White Amphiprion Percula

Category:

Description

Percula Black Photon Clownfish, poznat naučno kao Amphiprion percula.

Ove ribice imaju ovalno telo, koje može da dostigne dužinu od oko 8-11 centimetara. Njihova karakteristična boja uključuje tamno telo sa tri bela prstena koji se prostiru preko glave, tela i peraja. Ispod donjeg dela tela nalazi se crna traka, a oko očiju imaju izražene tamne oznake.

Percula Clownfish je hermafroditna vrsta ribe, što znači da se javlja promena pola tokom života. Ova vrsta počinje kao mali mužjak, a zatim se najdominantniji primerak transformiše u ženku. Grupa Percula Clownfisha, koja se naziva i jatom, obično se sastoji od jedne ženke i jednog mužjaka, dok ostali članovi jata ostaju nezreli mužjaci.

U prirodi, Percula Clownfish naseljava anemone, s kojima uspostavlja simbiotski odnos. Ribice se skrivaju među anemonama, koje im pružaju zaštitu od predatora, dok ribice pružaju anemoni hranu u obliku ostataka hrane i zaštite od parazita.

Hrana Percula Clownfisha uključuje raznovrsnu ishranu koja obuhvata alge, sitne organizme, plankton i ostatak hrane iz anemone. U akvarijumskim uslovima, mogu se hraniti komercijalnom suvom hranom prilagođenom potrebama morskih riba.